Hymn Wierszowiska

Wypowiedzi jurorów konkursu plastycznego

jury_wyborprac

Wypowiedzi Jury:

Krystyna Ziach:
“Jako członek jury byłam bardzo mile zaskoczona wysokim poziomem prac dzieci we wszystkich kategoriach wiekowych, a przede wszystkim wielką różnorodnością prac i zawartych w nich pomysłów. Ciekawe były prawie wszystkie prace, ale jak to bywa na konkursach tylko mała grupa mogła być wyróżniona.
Temat: ”zielono mi” był bardzo rożnie interpretowany – od skojarzeń ekologicznych, (głownie poprzez idee ochrony środowiska) do interpretacji bardziej oryginalnych. Jedną z takich interpretacji był “Kot Marzyciel”, który zatopiony w swoich kocich “zielonych” marzeniach wydaje się być zupełnie oderwany od zwykłej codzienności. Brawo dzieci !”

Ronald Ophuis:
“Tijdens het beoordelen heb ik vooral gelet op de originaliteit van de werken ten opzichte van elkaar. Maar ook of een tekening echt met doorzettingsvermogen is afgemaakt en daarmee bedoel ik dat het veel meer moest zijn dan een beginnende schets of aanzet alleen. Ook de schoonheid van het werk in het kleur- en vormgebruik heb ik meegewogen. Ik was geraakt door de prachtige beeldtaal die veel kinderen al hebben ontwikkeld en waardoor ze in staat waren op vaak een geheel eigen manier het thema te verbeelden.”

Els ter Horst:
“Met veel plezier hebben we alle tekeningen bekeken.
Heel verschillende werken. Bij de een was het thema goed verbeeld en bij een ander was veel tekenplezier te zien met veel groen!
Dank jullie wel.”

Richard Bauwman:
“Naar aanleiding van mijn ervaring i.v.m. de jurering van de kindertekeningen wil ik zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de fantasie en het vermogen van kinderen om een abstract idee, zoals in dit geval “ik voel mij groen”, om te zetten in geschilderde en getekende beelden.
Vooral de jongste leeftijdsgroepen vond ik bijzonder, die van 3-4 en 5-6. Ik denk dat hoe ouder je wordt, des te groter je keuzes worden en ook hoe moeilijker het wordt om te kiezen een schildering of tekening te maken. De jongste kinderen reageren het meest spontaan.
Ik moet ook denken aan de uitspraak van een oudere Picasso: “Het heeft vijftig jaar geduurd, voordat ik weer kan tekenen en schilderen als een kind”. Kortom, voor mij was de jurering een bijzondere ervaring.”